معادن مشهد و نکاتی مهم درباره آن ها

انواع معدن در مشهد,شناخت معادن مشهد,معادن اطراف مشهد

چکیده

معادن زیادی در اطراف مشهد وجود دارد که هر کدام بهره وری های فراوانی را برای شهر مشهد اما شناخت هر کدام برای شما که قصد دارید مشهد و ویژگی های صنعتی و معدنی آن را بشناسید، جذاب و دیدنی باشد.

معادن مشهد از تنوع بسیاری برخوردار می باشد به طوری که ۴۶ نوع ماده معدنی در این معادن شناسایی شده است. شناسایی این موارد شاید برای شما که با تور مشهد به این شهر سفر کرده باشید، جالب باشد. معادن مشهد در سطح خاورمیانه منحصر به فرد است و معادنی همچون فیروزه نیشابور، کائولن گناباد، سنگ های الوان بجستان، سیلیس تربت جام و سنگ آهن خواف از جمله این معادن می باشد. طبق تحقیقات انجام شده، به علت رونق ساختمان سازی در سال های اخیر بیشتر معادن غیرفعال استان نیز فعال شده و اغلب معادن خاک صنعتی این استان که فعالیت زیادی نداشتند در حال حاضر مواد آن ها در صنایع کاشی و سرامیک صرف می شود. به علاوه آن معادن اطراف مشهد مربوط به مصالح ساختمانی همچون سنگ لاشه، سیمان و فولاد بوده که فعالیت چشمگیری دارند و امروزه مواد معدنی فلزی هم مورد توجه قرار گرفته اند.

با توجه به اطلاعات به دست آمده فرآوری از جمله مشکلات امروزی حوزه معدن می باشد و از 5/2 میلیون تن مواد معدنی که سالانه در این استان استخراج می شود بخش خیلی کمی مورد فرآوری قرار می گیرد. بهتر است بدانید بخش معدن و مواد معدنی استان خراسان رضوی با داشتن حدود سه میلیارد تن مواد کشف شده جزو چهار استان برتر کشور می باشد.

انواع معدن در مشهد,شناخت معادن مشهد,معادن اطراف مشهد,

از لحاظ نیروی انسانی نیز هم اکنون دو هزار و 300 مهندس در چهار گروه زمین شناسی، معدن، متالورژی و نقشه برداری و 12 رشته مرتبط با فعالیت های معدنی عضو سازمان نظام مهندسی معدن این شهر هستند که همه آن ها تمام وقت و یا پاره وقت در این بخش فعالیت دارند. لازم به ذکر است که معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی فراوری ذخایر شناسایی شده و فعالیت بیشتر در کشف ذخایر معدنی جدید را از جمله ضرورت های جدی می داند. جالب است بدانید حدود ۴۰ درصد خام فروشی مواد معدنی کشور متعلق به معادن اطراف مشهد می باشد. بر این اساس ضرورت پرداخت همزمان به اکتشاف، فرآوری و تولید محصول استحصال شده در استان خراسان رضوی بیش از پیش دیده می شود.

هرچند پیشرفت معادن و استفاده درست از این ثروت یکی از روش های تحقق اقتصاد مقاومتی می باشد، اما علت اصلی رونق آن فعالیت و استقبال زیاد بخش خصوصی بوده که به علت ریسک پذیری بالا و هزینه بسیار، رغبت اندکی به سرمایه گذاری در این بخش دارد. به این علت دولت باید در امور شناسایی و اکتشاف پیشی بگیرد و سرمایه‌ گذاری پس از کشف معدن، زمینه واگذاری به قسمت خصوصی را فراهم آورد. به علاوه آن تقویت زیر ساخت ‌های معدنی همچون حل مشکل راه دسترسی و برق رسانی، بالا بردن اعتبار صندوق بیمه سرمایه ‌گذاری فعالیت ‌های معدنی و همچنین استفاده از ظرفیت‌ های قانونی مربوط به واگذاری امور غیر حاکمیتی به سازمان نظام مهندسی معدن، از جمله اموری می باشند که در پیشرفت و پویایی بخش معدن نقش زیادی دارد. استان خراسان رضوی به علت ساختار زمین شناسی ویژه و عملکرد گسل های عظیم استان از جمله گسل درونه از استانهای معدنی کشور به حساب می آیند.

معادن مشهد از جمله معدن سنگ آهن سنگان به عنوان مهم ترین و بزرگترین ذخیره سنگ آهن شرق ایران، معادن فیروزه نیشابور به عنوان بزرگترین ذخایر فیروزه کشور و معروفترین فیروزه جهان و معادن غنی کائولن گناباد از جمله معادن اصلی استان خراسان رضوی می باشند. منطقه های مستعد اقتصادی استان خراسان رضوی از جمله منطقه تحت تاثیر گسل درونه به عنوان پهنه معدنی استان نیز معرفی شده اند. هم در حال حاضر برای 653 معدن با ذخیره قطعی دو میلیارد و 900 میلیون تن و استخراج اسمی سالانه 25 میلیون و 800 هزار تن، پروانه بهره برداری صادر شده است که به شکل فعال مشغول کار هستند. وی میزان سرمایه گذاری انجام شده در معادن فعال استان خراسان رضوی را دو میلیارد و 750میلیون ریال با اشتغالزایی مستقیم برای هفت هزار و 766 نفر اعلام کرد. همچنین تاکنون 210 فقره گواهینامه کشف با ذخیره قطعی 319 میلیون تن و حدود 147 فقره پروانه اکتشاف از سوی این سازمان برای فعالان اقتصادی در مشهد صادر شده است. با توجه به چشم انداز روشن پیشرفت امور عمرانی و اقتصادی می توان امید داشت که در آینده نزدیک تعدادی از معادن مشهد که تعطیل و متروکه هستند به حداقل برسد.

معادن مشهد,معدن در مشهد,انواع معدن در مشهد,

تقویت بنیه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، بالا رفتن اعتبارات جهت بهینه سازی و تجهیز ماشین آلات معدنی، ایجاد زیربناهای مورد نیاز بهره برداران از جمله روش های دسترسی مناسب، برق رسانی به معادن مشهد و کاهش مشکلات حقوقی را از اقدامات در دست انجام برای رفع مشکلات معدنکاران مشهد و استان خراسان رضوی می باشد.

با توجه به مطالب بالا به طور کلی، برای پویایی بخش معدن باید نهاد و ارگان هایی جهت حمایت و آسان سازی کار بخش خصوصی ایجاد کنند تا نقاط ضعف بخش های معدن شناسایی و اصلاح شود.

امیدورایم مطالبی که در بالا توضیح دادیم کمک شایانی در خصوص معادن مشهد و فعالیت آن ها، به شما کرده و سطح اطلاعات شما را افزایش داده باشد.

 

تورهای پیشنهادی ندابال

تورهای داخلی: تور کیشتور قشم | تور شیراز | تور چابهار | تور اصفهان

تورهای خارجی: تور استانبولتور دبیتور آنتالیاتور تفلیس | تور ارمنستان

مطالب مرتبط (آرشیو مقالات)